søndag 22. april 2012

// PÅ EN GRÅ REGNVÆRSDAG //

Hva gjør man når det er grått og vått ute? Jo, lager BOLLEFEST for små nabovenner. I dag har det vært en slik dag som vi kaller «kose-inne-dag», og vi bestemte oss raskt for å finne frem bolleoppskriften til Morten Schakenda fra bakeriet i Lom, og lage verdens beste boller og invitere til bollefest. Det ble både «vanlige» boller med og uten rosiner, kjempeboller med sukker og kanel og «kringleboller» med perlesukker. Boller, saft og masse lek er stor stas når regnet plasker ute!


Her er Morten Schakendas bolleoppskrift som nesten er identisk med bollene til Åpent Bakeri i Oslo:


1 kg hvetemel
1/2 l h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger


Ha alle ingredienser unntatt smøret i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter. Tilsett smør i terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at smøret er eltet godt inn i deigen. Dekk med plastfolie, sett deigen lunt, og la den heve til dobbel størrelse. Form deigen til boller og sett bollene på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med plastfolie, og la bollene heve til dobbel størrelse. Pensle med sammenvispet egg, og stek bollene ved 180–200 grader i ca 15 minutter. 


Ønsker deg en super uke!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Genialt!
Bakte boller 123 her om dagen, ikke vandt m sånn, dine ser lekre ut!

starsathome sa...

Stilig med vimpel på bollene;)
Håper neste helg blir sol og varme,eller hva?
Klem karin

Ruter & Hjerter sa...

:)))) deilig deilig1 så lite som skal til!

helen og gutta sa...

alltid kjekt å prøve ut nye bolleoppskrifter, dine så knallgode ut :-) ønsker deg en fin uke, tenk vi er snart i mai allerede:-) klem Helen

Halovo Wario sa...

This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

Bikepacking.quebect
Information
Click Here
Visit Web